luni, 2 mai 2011

Osama bin Laden a murit împuscat în cap


Osama bin Laden, cel care a pus la cale cele mai cumplite atacuri teroriste din istorie, a fost ucis de fortele speciale americane. CNN relateaza ca operatiunea a durat 45 de minute, iar Bin Laden a murit într-un schimb de focuri cu trupele americane. Totodata, aceeasi sursa noteaza ca liderul terorist a fost împuscat în cap.

Reamintim ca Osama bin Laden a fost ucis de fortele SUA, împreuna cu unul dintre fiii sai si alti doi adulti. Liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul sau neînsufletit se afla în posesia administratiei Statelor Unite.

Conform administratiei americane, liderul retelei teroriste Al-Qaeda a fost gasit dupa ce curierii sai de încredere au fost urmariti timp de mai multi ani de catre serviciile de informatii. Un curier a fost supravegheat pâna când autoritatile americane au aflat ca Osama bin Laden îsi coordina operatiunile dintr-o vila fortificata, aflata într-un cartier luxos al orasului Abbottabad, la 150 de kilometri de capitala Islamabad.

CNN relateaza ca operatiunea a durat 45 de minute, iar Bin Laden a murit într-un schimb de focuri cu trupele americane.

Operatiunea a fost organizata de catre experti în contra-terorism din Statele Unite si Pakistan care au lucrat împreuna în ultimii ani. În timpul operatiunii, un elicopter american s-a prabusit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu