sâmbătă, 2 aprilie 2011

Cele mai mari insecte din lume

In articolul urmator va prezentam 5 cele mai mari insecte din lume. Unele destul de ciudate iar altele pur si simplu gigantice pentru specia lor.

Insecta - Bat
                        
Considerata una din cele mai importante insecte tropicale ca animal de companie, insecta bat (Phasmatodea – fantoma) se deghizeaza in diverse specii de bat si pleaca. Cea mai mare astfel de insecta masoara jumatate de metru.

Multe femele traiesc singure inmultindu-se asexuat. Sunt vegetariene dar se intampla sa-si manace propria piele. Cand observa ca urmeaza sa le dai ceva “bun” se prefac ca pica din copac si au murit sau danseaza pentru ore intregi, leganandu-se in fata si-n spate.


Molia Atlas
Se gaseste doar in Asia , molia Atlas este cea mai mare molie din specia sa cu cele mai lungi aripi. Femelele secreta un feromon printr-o glanda ce se gaseste la capatul abdomenului pentru a atrage masculii. Dupa ce depun ouale, femelele isi hranesc puii cu grasimea lor si apoi mor.

Fluturele Regina Alexandra

Numele fluturelui a fost dat dupa numele Reginei Alexandra a Angliei si este cel mai mare fluture din lume. Traieste in Papua New Guinea. Femelele sunt de obicei mai mari decat masculii.

Fluturii se hranesc cu o planta numita Aristolochia schlecteri si tot pe aceeasi planta isi depun si ouale. Din pacate inca din 1989 acest fluture se gaseste din ce in ce mai rar.


Calugarita Chinezii credeau ca aceasta specie de calugarita trateaza orice fel de boala chiar si impotenta. Ba mai mult de atat credeau ca daca sparg ouale insectei si le dadeau copiilor ajuta ca acestia sa nu mai faca pipi in pat.

Libelula gigantica

Sunt carnivore inraite, libelule zboara si isi captureaza inamicii. Femelele tind sa fie mai mari decat masculii. In timp ce femelele zboara intr un fel de cerc, masculii le pandesc si incearca sa se reproduca. Dupa ce actul se consuma, femela isi depune ouale in padure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu